whiplash

Mevrouw Oud heeft een Whiplash

Mevrouw Oud is 47 jaar en werkt als secretaresse op een advocatenkantoor. Naast haar werk wandelt zij graag met haar hond in de duinen en besteedt zij veel tijd aan koken.
Wanneer mevrouw in haar auto voor een stoplicht stilstaat wordt zij van achteren aangereden door een automobilist die het stoplicht te laat zag.

Na de aanrijding is mevrouw Oud erg geschrokken maar ze kan zelf uit de auto stappen. De volgende dag heeft zij veel spierpijn en hoofdpijn. In de loop der dagen komen er steeds meer klachten bij: duizeligheid, misselijkheid, moeite met lezen, veranderde eetlust, niet tegen harde geluiden kunnen, onhandiger zijn, enzovoorts. Oftewel mevrouw Oud kan de prikkels uit haar omgeving minder goed verdragen. Mevrouw Oud heeft een Whiplash

Dit heeft tot gevolg dat zij niet langer dan 5 minuten achter een computer kan werken, waardoor zij nu in de ziektewet zit. Het wandelen in de duinen is niet meer mogelijk doordat mevrouw continue struikelt, en zij onvoldoende alert is op haar hond. Haar hobby koken is nu geen plezierige activiteit omdat mevrouw de geuren en het geluid van de afzuigkap moeilijk kan verdragen. Ook het langdurig staan geeft klachten.

Bij de ergotherapie leert mevrouw Oud hoe zij invloed kan uitoefenen op de prikkels die binnenkomen.
Daarnaast leert zij hoe ze de belastende prikkels kan dempen. Wanneer zij het dempen beheerst, kan ze langzaamaan haar lichaam weer gaan laten wennen aan deze verschillende prikkels.

Zo krijg mevrouw de regie over haar leven weer terug. Het werken op het advocatenkantoor kan zij weer gaan opbouwen en het wandelen en koken voert mevrouw weer met plezier uit.